Het belang van slapen - het slaapcircus

Onze hersenen zijn overdag druk bezig met ons te helpen met alles wat we doen. Ze zijn als een circusdirecteur die al zijn artiesten aan het werk zet. Maar 's nachts zit het werk voor die circusdirecteur er nog lang niet op. Dan zet hij andere artiesten aan het werk: de schoonmaakploeg.

Neusspoelen bij zuigelingen en jonge kinderen

Is je kindje verkouden? Ondervindt je kindje last bij het eten of is de slaap verstoord? Of wil je vermijden dat je kindje een zware verkoudheid oploopt? Neusspoelen is een efficiƫnte manier om de neus- en sinusholten van je kindje vrij te krijgen of te houden. Wij geven jullie graag enkele tips & tricks!

Positive Discipline - vriendelijk en vastberaden opvoeden

Positive Discipline is ontwikkeld om kinderen te leren verantwoordelijke respectvolle en vindingrijke leden van de samenleving te worden. In deze blog vind je enkele belangrijke principes van het vriendelijk en vastberaden opvoeden.

Veterstrikken

Veterstrikken is voor veel kinderen een hele uitdaging, het is een complexe motorische activiteit met veel bimanuele handelingen.

Het reguleren van emoties; een vaardigheid op zich!

Kinderen leren emotionele vaardigheden en het reguleren van emoties zoals ze andere vaardigheden ontwikkelen, op hun tempo, in interactie met anderen en met veel herhaling

Back to school - leuke tips!

Hoe kan je je kind op een leuke en ontspannen manier voorbereiden op het naar school gaan. Tips om wat zaken op te frissen of terug aan te pakken.

Het belang van de omgeving rond het hoogbegaafde kind

Meer- of hoogbegaafde kinderen zullen zich beter voelen en het beter doen indien ze in een omgeving zitten die aangepast is aan hun noden en verwachtingen.

Bijscholing Respiratoire Kinesitherapie bij luchtweginfecties

Onze therapeuten scholen zich regelmatig bij. In het seizoen van de vele luchtweginfecties gingen enkele van onze kinesitherapeuten nog eens hun kennis over respiratoire kinesitherapie opfrissen.

Plezier en ontspanning, de Groeitrap gaat net een stapje verder

Kinesitherapie, logopedie, psychologie en coaching, het moet niet alleen maar hard werken zijn. Plezier en ontspanning horen er ook bij.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x